úterý 24. června 2014

Počítačový software


Někdy se zkráceně S / W, software je kolekce instrukcí, které umožňují uživateli komunikovat s počítačem, nebo si ho plnění specifických úkolů pro ně. Bez softwaru, počítačů by byla k ničemu. Například, bez vašeho internetového prohlížeče software, který by byl schopen surfovat na internetu nebo si přečíst tuto stránku a bez operačního systému, softwarové prohlížeč nebude moci spustit na vašem počítači. Na obrázku je Microsoft Excel, příklad programu.

Jak se vám software?

Software lze zakoupit v místním maloobchodní obchod s počítači nebo on-line, obvykle v krabici, která obsahuje všechny disky (disketa, CD, DVD, nebo Blu-ray) potřebné pro program, manuály, záruka a další potřebné dokumentace.

Software lze stáhnout do počítače přes internet. Po stažení, instalační soubory lze spustit spusťte instalaci programu na vašem počítači.

Zdarma software
Kromě včetně softwaru, existují i ​​miliony svobodných softwarových programů, které jsou rozděleny do různých typů kategorií.

Shareware nebo zkušební software je software, který vám dává pár dní vyzkoušet software před zakoupením programu. Po uplynutí zkušební doby, budete vyzváni k zadání kódu nebo zaregistrovat produkt, než budete moci i nadále používat.