úterý 27. května 2014

GIMP Stáhnout

GIMP je svobodný, open source nástroj, který umožňuje vytvářet a upravovat obrázky.
GIMP již po více než dvě desetiletí a vývoj byl stabilní v průběhu let. Nejnovější aktualizace pro GIMP poskytuje zabil nových funkcí a letmý pohled do budoucnosti tohoto neuvěřitelného otevřeného editoru zdrojového obrazu.
Vlastnosti
Všechny funkce Gimpu jsou stále přítomny. Můžete si vytvořit své vlastní obrázky pomocí nástrojů pro airbrushing, penciling, klonování a vytváření přechodů. Pokročilí uživatelé mohou vytvářet své vlastní štětce a vzory používat později. GIMP také uživatelům umožňuje manipulovat s obrázky importované do programu. Můžete oříznout, přidat text, změnit velikost a vytvářet vnořené vrstvy. K dispozici je i způsob, jak oživit své výtvory.
Nové přírůstky
GIMP je nyní aktualizován s mnoha vylepšení uživatelského rozhraní, aby se aplikace přístupná pro nováčky. Největší přírůstek rozhraní je možnost upravovat v single-okna. GIMP verze minulosti vysloužil kritiku za své matoucí rozhraní, ale vývojáři řeší mnoho z těchto problémů v této nejnovější verzi. Zatímco single-window mode je skvělé, to je také zklamáním, že neexistuje žádný způsob, jak zobrazit více projektů bok po boku.
Ostatní aktualizace funkce patří snazší úpravy textu, vnořených skupin hladin, a posun k použití Generic Graphics Library (GEGL), který je propracovanější rámec pro zpracování obrazu. GEGL byl představen o pár let zpět developer verzi a nyní udělal jeho cestu do sobolí verze spotřebitelů. GIMP vývojáři doufám, že se pohybovat výhradně GEGL ve verzi 2.10. Jednou z hlavních výhod GIMPu pomocí GEGL je schopnost pro nedestruktivní editaci a vysoké bitová hloubka obrazu.
GIMP se uloží pouze do vlastního formátu XCF zachovat vrstvy a další manipulaci se soubory informací. Uživatelé si mohou vybrat ještě uložit do formátů, jako je JPEG a PNG, ale bude mít "exportovat" projekt místo uložení. To ve stopách Adobe Photoshop.
Nejnovější GIMP je lepší než kdy jindy. Jeho vývojáři užíváte uživatelský zážitek na zralé úvaze a urychlení rozvoje tohoto již velký editor fotografií.
Poslední změny
Úplný seznam změn naleznete zde.
GIMP podporuje následující formáty
BMP, GIF, JPG, PCX, PNG, PS, TIF, TGA, XPM
GIMP Stáhnout